határok nélkül 2018.02.06. 
Loading

 

Elnézést a kellemetlenségért, a webhely karbantartás miatt

nem frissül.Kérjük térjen vissza később.

Határok nélkül

2018. február 6. – Kossuth Rádió

 

Új épületbe költözött a pozsonyi magyar nagykövetség

Új épületbe költözött a pozsonyi magyar nagykövetség. A Belvárosban, a köztársasági elnöki hivatalnak helyet adó Grassalkovich palota tőszomszédságában, az 1891-ban épült, ám évek óta romos házat 2 év alatt felújították, és ma Szijjártó Péter Külgazdasági- és külügyminiszter, szlovák kollégájával együtt fel is avatta. Szijjártó Péter délután ellátogatott a MKP székházába is.

 

A Kisebbségek helyzetét vizsgálja Kárpátalján az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kisebbségekért felelős főbiztosa

A Kisebbségek helyzetét vizsgálja Kárpátalján az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kisebbségekért felelős főbiztosa. Ungváron a megye és a magyar közösség vezetőivel is találkozott.

 

Ülés tartott a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja

Ülés tartott a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja. Az egyik napirendi pont a Minority Safepack aláírásgyűjtő kampánya volt, amelyet a Rákóczi Szövetség végez a MÁÉRT megbízásából.

 

Ismét diszkrimináció elszenvedői a romániai magyar diákok

Ismét diszkrimináció elszenvedői a romániai magyar diákok. Ezúttal az angol tantárgyversenyen követelik, hogy angolból román nyelvre fordítsanak szövegeket a kisebbségi nyelvelveken tanuló diákok. Csíkszeredában és Kovászna megyében az angol tanárok bojkottálják a verseny megszervezését, még nem módosítják a versenyfeltételeket.

 

Hálaadó ünnepséget tartottak Hegyközkovácsi Református Egyházközségében

Hálaadó ünnepséget tartottak Hegyközkovácsi Református Egyházközségében. Bár az elmúlt fél évszázadban a reformátusok lélekszáma Kárpát-medence szerte közel 25%-kal csökken, ebben a partiumi településen a gyülekezet nem csupán a lélekszámban maradt meg, de anyagiakban is gyarapodott.

 

Farsangi táncház Temesváron

A hétvégén negyedszer rendezett farsangi táncházat kicsiknek és nagyoknak - táncoktatással, népdaltanulással és téltemetéssel - a temesvári Eszterlánc Kulturális Egyesület.