erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Együtt a békéért: tisztelet, biztonság és méltóság mindenkinek!

2017 szeptember 21-én 19 órától a Zöld Nap Egyesület kilencedik alkalommal ünnepli meg a Béke nemzetközi világnapját a kézdivásárhelyi Sportcsarnok előtti téren. Az idén újdonságként fáklyás futással, happeninggel, szavalatokkal, dalokkal és fotókiállítással színesítik a rendezvényt. A versek kilenc különböző nyelven fognak elhangzani, melyeket dalok követnek. Szeptember 21-én világszerte események zajlanak le, egy közös cél érdekében, mely nem más mint a béke fontosságának népszerűsítése valamint a fegyverletétel és a konfliktusok megszüntetése.

Kézdivásárhelyi Diáknapok, szeptember 14-17

dén szeptember 14–17. között tartják az év és a város legnagyobb ifjúsági buliját, a hatodik Kézdivásárhelyi Diáknapokat – jelentette be sajtótájékoztatón a két főszervező, Szöllősi Tamás, a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ) elnöke és Lung László Zsolt, a Vigadó Művelődési Ház igazgatója. Az első három rendezvényt a Vigadó egyedül szervezte, a negyediktől, amióta Szöllősi Tamás lett a KVISZ vezetője, már közösen szervezik, partnerségben a polgármesteri hivatallal.

Az Incze László Céhtörténeti Múzeum állandó kiállításaihoz kapcsolódó múzeumpedagógiai kínálata a 2017-2018 as tanévre

Céhes mesterségek: a kézdivásárhelyi hagyományos mesterségeket bemutató kiállítás interaktív / feladatlapos, csoportos feldolgozása. Ajánlott korosztály: óvisok, előkészítő, 1-8 osztály

Incze László Céhtörténeti Múzeum Rajzpályázatot hírdet

Az Incze László Céhtörténeti Múzeum rajzpályázatot hirdet „Városunk kincsei” címmel, melynek célja az 590 éves Kézdivásárhely bemutatása.
Nevezni a város történetével kapcsolatos esemény(ek) és helyszínek bármilyen technikával (vízfesték, tempera, ceruza, zsírkréta, kollázs, stb) történő ábrázolásával lehet, A4-es méretű munkákkal. Az augusztus 15-ig a múzeumba eljuttatott munkákat az Őszi Sokadalom idején kiállítjuk, 3-6, 7-10, 11-14 éves korcsoportokban egyet-egyet díjazunk.

Kézdivásárhely: könyvbemutató a Kosztándi Képtárban

A Tortoma Könyvkiadó minden kedves érdeklődőt szeretettel meghív Babucs Zoltán hadtörténész legújabb, a Csíkszereda és Kézdivásárhely hazatérése - 1940 című könyvének bemutatóira:
- Kézdivásárhely, 2017. június 20. 19.00 óra. Helyszín: Kosztándi Képtár. A szerzővel beszélget: Tóth László, a Szék-helyek hírportál főszerkesztője.
- Sepsiszentgyörgy, 2017. június 21. 18.00 óra. Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum, Bartók terem. A szerzővel beszélget: József Álmos helytörténész, nyugalmazott középiskolai matematika tanár.
- Csíkszereda, 2017. június 23. 18.00 óra. Helyszín: Városháza díszterme. A szerzővel beszélget: Demeter László, a Tortoma Kiadó igazgatója.

 A rendezvények ideje alatt a helyszíneken a kötet kedvezményesen megvásárolható a Tortoma Kiadó más kiadványaival egyetemben.

Cserefának füstje (könyvbemutató Erzsébet terem)

A kézdivásárhelyi Erzsébet teremben Május 16-án 17 órakor "Cserefának füstje hozta ki könyvem..." könyvbemutatóra kerül sor. Halász Péter szerzővel dr. Balázs Lajos a Sapiencia egyetem tanára beszélget.

Dísznövények vására Kézdivásárhelyen (program)

Kézdivásárhely Önkormányzata és a magyarországi Assa Divi Kft. idén május 18–21. között rendezi meg a Dísznövény kiállítást és vásárt Kézdivásárhelyen, a Molnár Józsiás-parkban. A kilencedik alkalommal sorra kerülő, négynapos rendezvényen helyi termelők és kereskedők kínálják növényeiket és virágaikat. Az idei rendezvényen sem lesz hiány szórakoztató programokban. A Bóbita Egyesület ebben az évben is kialakítja a Mesekertet, a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület pedig kézművesek részvételét ígérte a Mesterek sétányára.

Könyvtári hírek

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2017. május 8-31 között, könyvkiállítás tekinthető meg Méhes György (1916-2007) halálának 10. évfordulója tiszteletére.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog