erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

 

Incze László Céhtörténeti Múzeum Rajzpályázatot hírdet

Az Incze László Céhtörténeti Múzeum rajzpályázatot hirdet „Városunk kincsei” címmel, melynek célja az 590 éves Kézdivásárhely bemutatása.
Nevezni a város történetével kapcsolatos esemény(ek) és helyszínek bármilyen technikával (vízfesték, tempera, ceruza, zsírkréta, kollázs, stb) történő ábrázolásával lehet, A4-es méretű munkákkal. Az augusztus 15-ig a múzeumba eljuttatott munkákat az Őszi Sokadalom idején kiállítjuk, 3-6, 7-10, 11-14 éves korcsoportokban egyet-egyet díjazunk.

Kézdivásárhely: könyvbemutató a Kosztándi Képtárban

A Tortoma Könyvkiadó minden kedves érdeklődőt szeretettel meghív Babucs Zoltán hadtörténész legújabb, a Csíkszereda és Kézdivásárhely hazatérése - 1940 című könyvének bemutatóira:
- Kézdivásárhely, 2017. június 20. 19.00 óra. Helyszín: Kosztándi Képtár. A szerzővel beszélget: Tóth László, a Szék-helyek hírportál főszerkesztője.
- Sepsiszentgyörgy, 2017. június 21. 18.00 óra. Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum, Bartók terem. A szerzővel beszélget: József Álmos helytörténész, nyugalmazott középiskolai matematika tanár.
- Csíkszereda, 2017. június 23. 18.00 óra. Helyszín: Városháza díszterme. A szerzővel beszélget: Demeter László, a Tortoma Kiadó igazgatója.

 A rendezvények ideje alatt a helyszíneken a kötet kedvezményesen megvásárolható a Tortoma Kiadó más kiadványaival egyetemben.

Cserefának füstje (könyvbemutató Erzsébet terem)

A kézdivásárhelyi Erzsébet teremben Május 16-án 17 órakor "Cserefának füstje hozta ki könyvem..." könyvbemutatóra kerül sor. Halász Péter szerzővel dr. Balázs Lajos a Sapiencia egyetem tanára beszélget.

Dísznövények vására Kézdivásárhelyen (program)

Kézdivásárhely Önkormányzata és a magyarországi Assa Divi Kft. idén május 18–21. között rendezi meg a Dísznövény kiállítást és vásárt Kézdivásárhelyen, a Molnár Józsiás-parkban. A kilencedik alkalommal sorra kerülő, négynapos rendezvényen helyi termelők és kereskedők kínálják növényeiket és virágaikat. Az idei rendezvényen sem lesz hiány szórakoztató programokban. A Bóbita Egyesület ebben az évben is kialakítja a Mesekertet, a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület pedig kézművesek részvételét ígérte a Mesterek sétányára.

Könyvtári hírek

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2017. május 8-31 között, könyvkiállítás tekinthető meg Méhes György (1916-2007) halálának 10. évfordulója tiszteletére.

Kézdivásárhely: Könyvtári hírek

Meseklub
A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2017. március 30-án, csütörtökön Meseklub 16-17 óra között az I-IV. osztályosoknak.
A Meseklub témája: Ismerkedés a színház világával, a színházi magatartás szabályaival, papírszínház, játék a Színházi Világnap ( március 27) alkalmából.

Megjelent: Hadifogolyélet Nyugaton és a Szovjetunióban

A napokban jelent meg magánkiadásban Iochom Istvánnak, lapunk munkatársának tizenhatodik könyve, amelyben tizennégy, Nyugaton és a Szovjetunióban raboskodó egykori hadifogoly visszaemlékezése szerepel. A visszaemlékezők közül négyen már elhunytak, a tíz élő közül a legidősebb 99, a legfiatalabb pedig 92 esztendős. Iochom István legújabb könyve Kézdivásárhelyen a főtéri Bandi újságárudában és könyves üzletben, valamint Iochom Ildikónál vásárolható meg. Ára: 25 lej.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog