Loading

Oscar-díjas filmekkel készül a 90. gálára a közmédia!

A díjátadót megelőző hetekben Oscar-díjas filmekkel hangolódhatnak a televíziónézők a filmvilág legjelentősebb eseményére. Reklámblokkok nélkül, HD minőségben tekinthetik meg a 12 év rabszolgaság (február 18., vasárnap 23:25), a Cyrano (február 27., kedd 23:15), a Szigorúan ellenőrzött vonatok (február 21., szerda 22:40), valamint a Szabó István rendezte Mephisto (február 22., csütörtök 23:45) című Oscar-díjas alkotásokat.

 

Az Oscar-gálát idén is élőben közvetíti a Duna Televízió március 4-én éjszaka: Kraszkó Zita, az Oscar-est hazai házigazdája, valamint Dudás Viktor és Szöllőskei Gábor filmszakértők köszöntik majd a nézőket.

2018. március 4-én újra, zsinórban harmadjára egy magyar film sikeréért szurkolhatnak az Amerikai Filmakadémia díjátadóján. A Saul fia (2016.) és a Mindenki (2017.) után Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről is bekerült az idei jelöltek legszűkebb körébe – a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Ez utóbbi alkotás a tavalyi Berlinálén kezdte fesztiválkörútját, ahol a verseny legfontosabb díjával, Arany Medvével díjazták, és azóta is számtalan rangos elismerésben részesült.