Umberto Eco keményen támadja a közösségi hálózatokat: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Kézdivásárhely önkormányzata 2018. március 2-án, pénteken 13 órától tartja a műjégpálya avató ünnepségét, amelyen színes programkínálat várja az érdeklődőket. A programokban jégkorong bemutató, balettkorcsolya és barátságos jégkorong mérkőzés is szerepel, a hivatalos ünnepség keretében pedig bemutatkoznak az ISK Csíkszereda műkorcsolya bajnokai is. Az egész napos esemény a nagy sikerű magyar duó, a Yesyes koncertjével, majd DJ Rollar szettjével zárul.

 

A hivatalos avató ünnepség keretében köszöntő beszédet mond Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere, őt követi Paul Stănescu, miniszterelnök-helyettes, fejlesztési miniszter, Ioana Bran sportminiszter asszony, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Az ünnepségen részt vesz Tánczos Barna szenátor, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia elnöke, a Magyar Jégkorong Szövetség küldöttsége, valamint a Román Jégkorong Szövetség és a Román Korcsolya Szövetség vezetői is.

PROGRAM

13.00
Hivatalos avató ünnepség
Közreműködnek az ISK Csíkszereda műkorcsolya bajnokai: Kenéz Zselyke, országos felnőtt bajnok; Ureche Andreea, junior országos bajnok, a tavalyi szezon EU-Kupa győztese; Ráduly Réka, Bere Larisa és Bartalis Hajnalka, Novis A-kategória

14.00
U12-es és U14-es jégkorong bemutató

15.30
Balettkorcsolya bemutató a kézdivásárhelyi tehetségekkel

17.00
HC Bikák vs. Királypingvinek SE barátságos jégkorong mérkőzés

20.00
Koncert a jégen: YESYES (HU)

22.00
Jégdisco: DJ ROLLAR